"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У нафтопроводі "Дружба" накопичилося 5 мільйонів тонн "брудної" нафти

Четвер, 2 травня 2019, 17:20

У нафтопроводах Росії, Білорусі, України і Польщі накопичилося близько 5 мільйонів тонн нафти з підвищеним вмістом хлорорганічних речовин.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на нафтові компанії Білорусі.

"За попередньою оцінкою, загальний обсяг нафти, що не відповідає параметрам якості, в трубопроводах Росії, Білорусі, України та Польщі становить близько 5 млн тонн", - повідомив головний інженер компанії "Гомельтранснафта Дружба" Андрій Вериго.

"Наразі в трубопроводі на білоруській території до сих пір знаходиться нафта з перевищенням нормативу за змістом хлорорганіки", - повідомили в прес-службі державного концерну Білорусі "Белнефтехим".

Реклама:

Через відсутність чистої нафти білоруські НПЗ працюють на мінімальних потужностях, сама ж країна обмежує експорт нафтопродуктів, зокрема дизпального та бензинів.

Нагадуємо:

23 квітня Білорусь вимушено призупинила експорт світлих нафтопродуктів в Україну, Польщу і країни Балтії через надходження неякісної російської нафти.

25 квітня компанія "Укртранснафта" вимушено призупинила транзит нафти магістральним нафтопроводом "Мозир-Броди" ("Дружба").

У Мінську 26 квітня пройшли переговори операторів нафтотранспортної системи "Дружба" щодо відновлення роботи нафтогону - транзит може бути відновлено з 3 травня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: