"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Укрпошті" не потрібен Головпоштамт, його можна продати - Смілянський

Четвер, 16 травня 2019, 16:46
 

"Укрпошта" не бачить необхідності у використанні будівлі Головпоштамту в Києві і хоче його продати, але для цього компанії необхідно отримати дозвіл уряду.

Про це повідомив глава компанії Ігор Смілянський на презентації річного звіту компанії в Києві 16 травня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Головпоштамт нам не потрібен. Навіщо сидіти всій "Укрпошті ", у тому числі головному офісі, в центрі Києва? Вважаю, що в центрі Києва така чудова будівля може набагато краще підлаштуватися під потреби киян і самого міста. Можна готель побудувати, наприклад", - сказав він.

За словами Смілянського, "якщо на те буде воля держави", компанія із задоволенням продасть історичну будівлю в центрі столиці і переїде до більш компактної будівлі в іншому районі міста.

Реклама:

При цьому він зазначив, що подібна стратегія відноситься не тільки до київського, а й до інших сортувальних центрів і офісів "Укрпошти" в обласних центрах.

Глава компанії також сказав, що розміщення Головпоштамту в центрі столиці викликає проблеми з доставкою пошти в разі, якщо в місті відбуваються будь-які акції протесту або демонстрації, через які транспорт не може покинути Головпоштамт, відповідно, втрачається час доставки кореспонденції.

"Історично пошта працювала через залізницю. Так що всі вони (сортувальні центри в регіонах - ред.) - біля залізничних станцій. Там можна відкрити чудові офіси, готелі. І абсолютно не потрібно, щоб туди з'їжджалися всі вантажівки" Укрпошти ", псували цим міський трафік ", - вважає гендиректор "Укрпошти ".

За його словами, всі регіональні сортувальні центри вже застаріли, більшість із них, до того ж - багатоповерхові, що істотно ускладнює роботу компанії.

Для отримання можливості продати збиткове майно, за словами Смілянського, "Урпошті" необхідно отримати дозвіл уряду, оскільки зараз компанія не має на це прав.

Як повідомлялося, "Укрпошта" 27 серпня 2018 року по підсумками електронних торгів уклала з ТОВ "Розетка.Уа" (Київ) договір оренди 1,5 тис. кв. м площі на першому поверсі в будівлі Головпоштамту на вул. Хрещатик.

У лютому 2019 року "Укрпошта" закрила креативний простір "Укрпошта Арт Хаб" у будівлі Головпоштамту в центрі столиці і передасть приміщення в оренду ТОВ "ПФ Рітейл" (дочірня компанія "Vodafone Україна").

Як повідомлялося 15 травня, "Укрпошта" збільшила кількість точок вильоту для експорту: відтепер замість одного аеропорту обслуговувати експортні відправки будуть також аеропорти Києва (Жуляни), Львова та Одеси.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: