Гройсман: санкції Росії не створили проблем із нафтопродуктами

Субота, 11 травня 2019, 15:14
 

Можливе припинення або обмеження Росією з 1 червня постачань в Україну нафтопродуктів і вугілля не становить проблем для української енергетики та ринку світлих нафтопродуктів.

Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Щодо світлих нафтопродуктів..., щодо енергетичного вугілля ми взагалі не бачимо проблем", - сказав глава уряду.

Прем'єр наголосив, що уряд працює з усіма учасниками ринку, з виробниками та імпортерами для того, щоб мінімізувати будь-який негативний вплив.

Реклама:

"Стосовно коксівного (вугілля) триває робота... Щодо дизельного пального, газу є питання, з якими ми сьогодні працюємо і мінімізуємо будь-який негативний вплив", - сказав Гройсман.

Він наголосив, що диверсифікація та енергетична незалежність для країни має ключове значення, і такі стратегічні завдання поставлено в усіх секторах паливно-енергетичного комплексу країни, зокрема в атомній енергетиці та на ринку природного газу.

"Зрозуміло, що завжди хочеться швидше - і це важливе питання, яке наразі стоїть перед Національною компанією "Нафтогаз України", - додав український прем'єр.

Як повідомлялося, згідно з постановою уряду РФ від 18 квітня, постачання вугілля, нафти й нафтопродуктів в Україну з 1 червня цього року здійснюватимуться лише на підставі дозволів, виданих російським Мінекономрозвитку.

Читайте також: "Нафтові" санкції Росії: чи буде дефіцит пального в Україні

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: