Мінінфраструктури пропонує побудувати новий аеропорт у Закарпатті

Субота, 11 травня 2019, 11:48
 

Міністерство інфраструктури вважає відкриття аеропорту "Ужгород" лише тимчасовим вирішенням проблеми авіасполучення із Закарпаттям.

Про це сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

"Відкриття аеропорту в Ужгороді - тимчасове вирішення. Для нас ключовим буде будівництво нового аеропорту - або в Мукачевому (найімовірніше), або в іншому місті. Але для цього потрібні гроші", - сказав він, додавши, що будівництво нового аеропорту в Закарпатті обійдеться бюджету в 2-3 млрд гривень.

"Ми завжди наголошуємо, що Закарпаття не може бути територією, відрізаною від України. Воно повинно мати повноцінне дорожнє, залізничне та авіаційне сполучення. Як держава, ми досягли цього і відкрили аеропорт ("Ужгород" – ЕП.). Наразі питання в тому, щоб він працював якісно", - заявив Омелян.

Реклама:

За його словами, для нормальної роботи аеропорту має бути проведено велику роботу на рівні області.

"Вони мають зацікавити авіакомпанії, запропонувати пасажиру продукт, щоб літаки не були порожніми, і тоді вже планувати зручні рейси", - вважає міністр інфраструктури.

Як заявив Омелян, міністерство не може "бути нянькою для всіх аеропортів". Наразі справа за переговорною позицією з боку керівництва аеропорту та керівництва області.

Як повідомлялося, авіакомпанія "Мотор Січ" із 11 травня припиняє здійснення авіарейсу "Київ-Ужгород".

Авіарейс за маршрутом "Київ – Ужгород" було запущено 15 березня. Його відкривали міністр інфраструктури Володимир Омелян та президент Петро Порошенко.

Міжнародний аеропорт "Ужгород" - невеликий міжнародний аеропорт, розташований на околиці обласного центру Закарпатської області - м. Ужгорода. Аеропорт має один термінал та одну злітно-посадкову смугу завдовжки 2038 м і завширшки 40 м.

Його специфікою є те, що літаки злітають і заходять на посадку через повітряний простір Словаччини, оскільки українсько-словацький державний кордон проходить на відстані 100 метрів від торця злітно-посадкової смуги.

Із червня 2016-го до березня 2019 року аеропорт "Ужгород" не приймав регулярні рейси.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: