Чистий прибуток "Нафтогазу" знизився втричі

Середа, 24 квітня 2019, 10:11
 

За результатами діяльності у 2018 році НАК "Нафтогаз України" як окрема юридична особа отримала чистий прибуток в сумі 13,6 млрд гривень.

Фінансові результати підтверджено аудитором "Делойт енд Туш ЮСК", повідомляє прес-служба НАК.

Як наголошується, "Нафтогаз" залишається прибутковим третій рік поспіль, хоча у 2018 році чистий прибуток компанії зменшився на 64% порівняно з 2017 роком.

"Скорочення розміру чистого прибутку у порівнянні з минулим роком відбулось внаслідок того, що у фінансовій звітності компанії за 2017 рік були відображені позитивні результати рішень Стокгольмського Арбітражу у розмірі 12,6 млрд гривень", - пояснюють в компанії.

Реклама:

"У звітності за 2018 рік, у свою чергу, було враховано визнаний "Нафтогазом" ПДВ на компенсацію згідно рішення арбітражу щодо транзиту газу у розмірі 4,8 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

Крім того, на скорочення прибутку "Нафтогазу" на 10,1 млрд гривень вплинуло забезпечення за судовими позовами. Більшу частину цієї суми, а саме 9,6 млрд гривень становило забезпечення по судовій справі з АТ "Укртрансгаз" щодо покриття розбалансів в ГТС, пояснюють в НАК.

При цьому Нафтогаз отримав прибуток від продажу та постачання природного газу в розмірі 5,1 млрд гривень.

"В тому числі отримано збиток від реалізації газу споживачам ПСО в розмірі 2,9 млрд гривень та прибуток через реалізацію газу для інших споживачів за нерегульованими цінами – майже 8,0 млрд гривень, що в 1,5 рази більше, ніж у 2017 році", - підсумували у прес-службі.

Нагадаємо:

У 2017 році "Нафтогаз" відзвітував про рекордний прибуток у 39,4 млрд гривень завдяки перемозі у Стокгольмському арбітражі.

За результатами 2016 року "Нафтогаз" отримав чистий прибуток в розмірі 26,5 млрд гривень, який було забезпечено переважно прибутком від транзиту.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: