"Нафтогаз" заявляє про рекордний за 20 років прибуток

Вівторок, 17 липня 2018, 14:41
 

НАК "Нафтогаз України" заявляє про отримання у 2017 році рекордного прибутку у 39,4 млрд гривень завдяки перемозі у Стокгольмському арбітражі.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Як наголошується, перемога в арбітражних провадженнях проти Газпрому стала головним фактором прибутковості групи у 2017 році – Нафтогаз отримав найбільший за свою двадцятилітню історію чистий прибуток: 39,4 млрд гривень.

"Без позитивного ефекту арбітражу по справі щодо транзиту газу Група понесла б чистий збиток у розмірі -7,4 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як відомо, за результатами двох проваджень Газпром повинен сплатити Нафтогазу 2,6 млрд доларів після урахування заліку у розмірі 2,1 млрд доларів, які Нафтогаз вже отримав у вигляді газу, що був поставлений в 2014 році.

"Крім того, досягнення рекордного прибутку стало можливим завдяки тому, що Нафтогаз збільшив видобуток газу, створив умови для нарощування транзиту, ефективно працював над поверненням боргів та почав впровадження нової системи закупівель", - йдеться у повідомленні.

Так, завдяки збільшенню інвестицій у видобування, "Укргазвидобування" вийшло на рівень видобутку – 15,3 млрд кубів газу.

Крім того, наголошують у компанії, у минулому році було завершено модернізацію Шебелинського ГПЗ, завдяки якій підприємство тепер випускає паливо Євро-5.

Також зазначається, що загальна сума позик групи за 2017 рік зменшилась на 11,5 млрд гривень або на 16,3% і становила на кінець 2017 року 59,3 млрд гривень.

Нагадаємо, за результатами 2016 року "Нафтогаз" отримав чистий прибуток в розмірі 26,5 млрд гривень, який було забезпечено переважно прибутком від транзиту.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: