"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аудит "Нафтогазу" підтвердив, що компанія Фаворова купувала газ за ринковою ціною

Четвер, 18 квітня 2019, 14:30
 

KPMG Advisory GmbH завершила незалежний аудит (форензик) договорів на продаж газу НАК "Нафтогаз України" компанії "ЕРУ Трейдинг" в 4 кварталі 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Перевірка проводилася у зв'язку з підозрою в конфлікті інтересів в діях директора інтегрованого газового бізнесу Андрія Фаворова, екс-бенефіціара "ЕРУ Трейдинг".

"Незалежний аудитор прийшов до висновку, що ЕРУ Трейдинг не отримувало жодних преференцій щодо договорів з підприємствами групи Нафтогаз", - повідомляє "Нафтогаз".

Реклама:

Розслідування також показало, що Фаворов не встановлював ціни або обсяги поставок для будь-якої компанії, яка купувала газ у "Нафтогазу" в зазначений період.

"Крім того, аудитори KPMG прийшли до висновку, що політики і процедури Нафтогазу щодо конфлікту інтересів за цими договорами були належним чином виконані", - повідомляє "Нафтогаз".

Операції, щодо яких виникли питання, проводилися в четвертому кварталі 2018 року і стосувалися продажу газу "ЕРУ Трейдинг" за цінами нібито нижчими за ринкові.

До приходу в "Нафтогаз" в кінці листопада 2018 року Андрій Фаворов був керуючим директором і партнером в "ЕРУ Трейдинг", одному з найбільших приватних газових трейдерів України.

Проведене службою комплаенса "Нафтогазу" внутрішнє розслідування встановило, що Фаворов не мав конфлікту інтересів, так як продав свою частку в "ЕРУ Трейдинг" до того, як обійняв посаду в "Нафтогазі".

Нагадуємо:

Головний виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко підозрює нове керівництво компанії у продажу газу із газових сховищ за корупційною схемою.

Зокрема, Вітренко навів ряд аргументів, які, на його думку, підтверджують конфлікт інтересів новопризначеного керівника газового напряму НАК Андрія Фаворова.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: