"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Morgan Stanley очікує на посилення волатильності на ринках

Понеділок, 15 квітня 2019, 20:55
 

Історично низька волатильність на світових ринках може незабаром завершитися через низьку ліквідність в поєднанні з великою безтурботністю ринків.

Про це заявили в Morgan Stanley, передає Bloomberg.

Коливання цін на ринках валют, облігацій та інших класів активів знизилися на тлі "голубиного" розвороту центробанків світу, збільшення економічних стимулів в Китаї і ослаблення торгової напруженості.

Індекс волатильності Cboe з початку року впав на понад 50 відсотків і закрився на минулому тижні на мінімальній за шість місяців позначці.

Реклама:

Індекс MOVE, що складається Bank of America Corp. і відображає волатильність казначейських паперів США, повертається до свого рекордно низького рівня.

"Є ще два чинники, що говорять не на користь правильності або стійкості поточних рівнів волатильності", - сказав стратег зі змішаних активів Ендрю Шитс.

"По-перше, ринкова ліквідність все ще невелика. Друге: я не впевнений, що в своєму оптимізмі ринок дійшов до логічних висновків щодо напрямку, в якому рухаються ціни активів", - сказав він.

Обсяг фінансового ринку за останнє десятиліття ріс швидше, ніж здатність банків абсорбувати ризики, і це може погіршити можливий розпродаж, застерігає Шитс.

безтурботність учасників ринку, які пов'язують низьку волатильність з паузою ФРС, також є проблемою, і великі коливання цін можуть незабаром піднести сюрприз, сказав він.

"Якщо ФРС збереже "голубиний" настрій, а дані погіршаться, волатильність посилиться. Якщо дані стануть кращими, а центробанки фактично будуть говорити, що не збираються посилювати монетарну політику в світлі поліпшення показників, хіба це не підстьобне набагато більший апетит до ризику? І такий сценарій теж буде волатильним", - сказав він.

Нагадуємо:

Наприкінці січня Федеральна резервна система просигналізувала про тимчасове завершення підвищення процентної ставки і готовність бути гнучкою в питанні скорочення своїх вкладень в облігації.

Рекомендуємо почитати: Головні ризики для світової економіки. Чого найбільше бояться фінансисти у 2019

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: