У Airbus кадрові зміни: призначені голова та гендиректор

Четвер, 11 квітня 2019, 16:37
 

Акціонери Airbus європейського авіабудівного концерну Airbus SE на річних зборах затвердили Гійома Форі в якості виконавчого члена ради директорів терміном на три роки, а також Рене Оберманна на посаду голови.

Про це із посиланням на прес-реліз компанії повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як повідомляється в прес-релізі, рада директорів призначила його генеральним директором Airbus.

Зазначається, що Форі змінить на цій посаді Тома Ендерса, термін повноважень якого закінчився після завершення річних зборів акціонерів.

Реклама:

Форі раніше керував літакобудівним підрозділом Airbus Commercial Aircraft.

Він починав кар'єру у французькому агентстві оборонних закупівель DGA, де курирував випробування гелікоптера Eurocopter Tiger з боку замовника. Потім довгий час працював у Airbus Helicopters (колишня Eurocopter). У 2008 році він пішов у Peugeot, де відповідав за НДДКР і розвиток компанії і входив до складу правління. До 2013 року він повернувся в Airbus і очолив гелікоптерний бізнес.

Окрім того, рада директорів Airbus затвердила на посаду голови Рене Оберманна. Він займе місце Дені Ранка, мандат якого закінчується після завершення річних зборів акціонерів у 2020 році.

"Ці кадрові зміни були підготовлені після ретельного розгляду всіх зовнішніх кандидатів і співробітників компанії за підтримки незалежного зовнішнього експерта з підбору персоналу", — наголошується в повідомленні компанії.

Оберманн займає посаду незалежного невиконавчого члена ради директорів Airbus із квітня 2018 року. Із 2015 року він є керуючим директором Warburg Pincus, а також членом рад директорів Telenor ASA і Allianz Deutschland AG. У 2006-2013 роках він був гендиректором Deutsche Telekom AG.

Також на загальних зборах акціонерів Airbus були затверджені дивіденди за 2018 рік у розмірі 1,65 євро на акцію, які будуть виплачені 17 квітня. Їхні розмір на 10% перевищують виплати за 2017 рік.

Котирування акцій Airbus ростуть у ході торгів у четвер у Парижі на 0,7%.

Нагадаємо, що США загрожують Європі новими митами через субсидії для Airbus. Зокрема, Торговельне представництво США (USTR) готує перелік товарів із Європи, які можуть обкласти митом, як контрзаходи у відповідь на збитки, викликані європейськими субсидіями для авіаційної галузі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: