ЄБРР затвердив чотири "зелених" проекти у Києві на 320 мільйонів євро

П'ятниця, 15 березня 2019, 15:33

Київська міська державна адміністрація та Європейський Банк Реконструкції та Розвитку підписали меморандум про порозуміння щодо програми ЄБРР "Зелені міста".

Про це повідомив Департамент транспортної інфраструктури КМДА у Facebook.

Документ відкриває можливості втілити важливі інфраструктурні проекти в столиці.

Зокрема, оновити парк "Київпастранс" та КП "Київський метрополітен" новими автобусами, тролейбусами та вагонами метро. А також допоможе здійснити комплексну реконструкцію трамвайної лінії та зупинки "Контрактова площа", капітальний ремонт мосту Метро.

Реклама:

"Нами спільно було відібрано 4 проекти зі сфери транспортної інфраструктури, які ми можемо реалізувати протягом 2019-2020 років. Буквально днями Кредитний комітет ЄБРР затвердив концепції проектів на орієнтовну загальну вартість у 320 млн євро. Після підписання Меморандуму ми маємо підготувати всі необхідні документи та узгодити ці проекти. Тоді будуть підписані кредитні угоди та розпочнемо тендерні процедури", - розповів мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, це вже другий етап співробітництва з ЄБРР. На сьогодні в рамках співпраці з Європейським Банком Реконструкції та Розвитку в столиці реалізуються два проекти щодо оновлення рухомого складу громадського транспорту.

Один - на 60 млн євро для КП "Київпастранс". Із закупівлі 185-ти автобусів та 202-ох тролейбусів. А також на 40 млн євро для КП "Київський метрополітен" - закупівля 50 вагонів метро. Ці проекти триватимуть до 2021 року.

В рамках Програми "Зелені Міста", яка допомагає впроваджувати екологічні технології, окрім фінансових ресурсів, ЄБРР надає містам-партнерам підтримку у розробці та реалізації плану дій "Зелені міста". А також - допомогу у визначенні інвестиційних програм та отриманні донорської допомоги.

Нагадаємо, раніше Гройсман пообіцяв 400 мільйонів на Подільсько-Воскресенський міст та метро на Виноградар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: