Ціни на нафту досягли максимуму за чотири місяці

Четвер, 14 березня 2019, 09:26

Ціни на нафту еталонних марок підвищуються 14 березня четверту сесію поспіль, досягнувши максимальних позначок за чотири місяці, на тлі несподіваного скорочення товарних запасів палива в США та очікувань можливого продовження угоди ОПЕК.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Травневі ф'ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures піднялися на 0,28 долара (0,41%) - до 67,83 долара за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на квітень на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) виросли вранці на 0,15 долара (на 0,26%) - до 58,41 долара за барель.

Реклама:

За підсумками минулої сесії ціна Brent підвищилася на 88 центів (1,32%), до 67,55 долара за барель, WTI - на 1,39 долара (2,44%), до 58,26 долара за барель.

Товарні запаси нафти в Штатах минулого тижня зменшилися на 3,86 млн барелів, повідомило в середу Міненерго США. Напередодні Американський інститут нафти (API) повідомив про зниження запасів на 2,58 млн барелів, а експерти очікували підвищення на 3,3 млн барелів.

Тим часом запаси бензину минулого тижня впали на 4,62 млн барелів замість очікуваного скорочення на 3 млн барелів. Запаси дистилятів збільшилися на 383 тис. барелів, експерти очікували зниження на 2 млн барелів.

Крім того, позитивне ставлення до ризику на всіх ринках підтримують новини з Великобританії. У середу британський парламент відмовився від варіанту Brexit без угоди про подальшу співпрацю в ЄС. У четвер відбудеться голосування щодо відстрочки Brexit. Учасники ринку розраховують, що затримка Brexit призведе до менш згубних наслідків для світової економіки.

Нагадаємо, нафтовий ринок почав березень у "зеленій зоні" після підвищення за підсумками двох попередніх місяців поспіль.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: