Главу "Укрнафти" Роллінза звільнять у квітні

Вівторок, 12 березня 2019, 20:19
 

Акціонери ПАТ "Укрнафта" планують припинити повноваження голови правління компанії Марка Роллінса з 30 квітня 2019 року.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАК "Нафтогаз".

Зазначається, що якщо до того часу наглядова рада не визначиться з кандидатурою керівника товариства, то ці повноваження тимчасово буде здійснювати особа, призначена загальними зборами акціонерів.

Збори призначені на 28 березня. До порядку денного включені питання про зміни до статуту Укрнафти в рамках реформи системи корпоративного урядування товариства та з метою приведення статуту у відповідність до вимог Закону України "Про акціонерні товариства".

Реклама:

Також планується, що загальні збори акціонерів приймуть рішення щодо припинення повноважень діючих та обрання нових членів наглядової ради. Нова наглядова рада Укрнафти буде сформована загальними зборами акціонерів з одинадцяти осіб, шість з яких будуть незалежними директорами відповідно до затвердженого загальними зборами акціонерів статуту товариства. З інших п’яти директорів три будуть представляти НАК "Нафтогаз України", два – міноритарних акціонерів.

Як повідомляє enkorr, замість Роллінза акціонерам запропоновано призначити тимчасово виконуючим обов'язки керівника компанії Олега Геза - члена правління і за сумісництвом виконавчого директора зі збуту.

Олег Гез прийшов в "Укрнафту" в 2016 році і є креатурою Фелікса Луньова, який курирує комерційний блок компанії. Раніше Гез тривалий період працював безпосередньо під керівництвом Луньова в групі компаній ТНК і ТНК-ВР в Україні.

За даними джерел enkorr, Олег Гез був уповноважений вести переговори з НАК "Нафтогаз України" в особі Юрія Вітренка про розподіл "Укрнафти" і вирішення проблемних питань, центральним з яких є погашення боргів НАКу за природний газ.

Нагадаємо, на позачергові збори акціонерів "Укрнафти" 28 березня винесено питання про узгодження договорів купівлі "Нафтогазом" у "Укрнафти" 4,062 мільярдів кубометрів природного газу за ціною, визначеною "по формулі імпортного паритету".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: