Міноборони уклало угоду ще з одним постачальником харчування для армії

Понеділок, 11 березня 2019, 17:45
 

Міністерство оборони 6 березня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ "Латориця темп" на поставку продуктів харчування за каталогом на суму 67,15 мільйонів гривень.

Про це повідомляють Наші гроші з посиланням на дані в системі "Прозорро".

"Латориця" виграла ціновий аукціон, запропонувавши поставку на 19% дешевше очікуваної ціни — 92 млн грн проти 114,31 млн грн.

Однак спочатку Міноборони відхилило найвигіднішу пропозицію через різні претензії. Потім один із найдорожчих конкурентів ПП Василенко Світлана Олександрівна оскаржив перемогу "Латориці".

Реклама:

Усі претензії "Латориця темп" відбила в Антимонопольному комітеті. У результаті Міноборони через три місяці після аукціону, який відбувся у листопаді 2018 року, уклало договір із фірмою. За цей час вже пройшла частина періоду, на який планували замовити поставку, тому міністерство зменшило замовлення пропорційно скороченню терміну поставки — до 67,15 млн грн.

Аналогічна ситуація склалася ще на одних торгах Міноборони очікуваною вартістю 277,66 млн грн. Їх у листопаді також виграла "Латориця темп" із ціною 210,8 млн грн. Тоді ця компанія запропонувала армії продукти за ринковими цінами, у той час як конкуренти з так званої "кримської групи" пропонували аномально дорогі товари — яйця вартістю 44,40 грн за десяток, курячі стегна за 82,58 грн за кг тощо.

Однак міністерство і конкуренти знову оскаржили перемогу "Латориці". Тому компанії довелося в котрий раз відбиватися від звинувачень у тендерній колегії АМКУ. 26 лютого остання скарга була вирішена на користь "Латориці", але з тих пір Міноборони не уклало угоди з переможцем.

Одеське ТОВ "Латориця темп" почало вигравати державні підряди у листопаді 2018 року, отримавши з урахуванням нинішнього, замовлення майже на 95 млн грн.

Як зазначає видання, з часів Віктора Януковича підряди на харчування Міноборони на півдні України розігрували виключно між двома групами компаній — "кримські" (ПП "Артек-Союз", ТОВ "Збалансоване харчування", ФОП Василенко, ТОВ "Маяк-Південь") і "генерал-єнакіївські" (ТОВ "Геус-груп", ТОВ "Ректан", ТОВ "Воєнторг", ТОВ "Продвсесвіт", ТОВ "Транс логістик центр", ТОВ "Час бажань").

Фірму "Латориця темп" заснував у 1998 році одесит Валерій Друзенко.

Нагадаємо:

Міністерство оборони 18 жовтня 2018 року за результатами тендерів замовило у ТОВ "Військторг" харчів на 107,64 мільйона гривень.

У січні 2019 року компанія "Богдан Моторс" підписала новий контракт із Міністерством оборони на поставку санітарних машин "Богдан 2251" до Збройних сил.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: