Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг України

Понеділок, 11 березня 2019, 10:20

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента України в іноземній валюті на рівні "B-" зі стабільним прогнозом.

Про це повідомляється на сайті Fitch.

Рейтинг відображає слабку зовнішню ліквідність, високі потреби в зовнішньому фінансуванні, слабкий банківський сектор, інституціональні обмеження та політичні ризики, зазначає агентство.

У Fitch відзначили, що своєчасне виконання умов нової програми з Міжнародним валютним фондом має ключове значення для отримання зовнішнього фінансування, підтримки прогресу в області макроекономічної стабільності і пом'якшення існуючих вразливостей.

У прес-релізі зазначено, що у 2019-2020 роках потреби України в зовнішньому фінансуванні будуть високими. На обслуговування зовнішнього держборгу в цьому році піде 4,3 млрд доларів, а на погашення - 1,7 млрд доларів у 2019-му і приблизно по 2,4 млрд доларів у 2020-2021 роках.

Реклама:

Нагадаємо, раніше Fitch повідомило, що кількість банків у світі, у яких прогноз рейтингів є "негативним", збільшилася за останні півроку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: