В капітал одного з держбанків увійде міжнародний інвестор

Понеділок, 4 лютого 2019, 10:03
 

Міністерство фінансів, IFC (Міжнародна фінансова корпорація) та державний "Укргазбанк" розпочинають оцінку та структурування фінансового інструмента для входження IFC в капітал банку.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

"Такий прогрес став можливим внаслідок успішного виконання Міністерством фінансів та "Укргазбанком" умов підписаного у листопаді 2017 року тристороннього Меморандуму про взаєморозуміння щодо підтримки приватизації банку", - йдеться у повідомленні.

Згідно з Меморандумом, IFC сприяла "Укргазбанку" у зміцненні корпоративного управління, забезпеченні його операційної незалежності та подальшому вдосконаленні сталої банківської моделі, заснованої на комерційній доцільності.

Реклама:

"Успішна кооперація державного банку та міжнародної фінансової організації вже дозволила реалізувати більше 145 проектів у сфері чистої енергетики з використанням біопалива, гідроенергії, сонячної та вітряної енергії із загальною потужністю об’єктів 866 мегават, а це чверть від усіх потужностей ВДЕ в Україні", - заявили у Мінфіні.

Нагадаємо:

У квітні "Укргазбанк" і Міжнародна фінансова корпорація підписали у Вашингтоні договір, який передбачає надання банку консультацій для зміцнення потенціалу банку в сфері обслуговування підприємств малого і середнього бізнесу.

11 листопада 2017 року Мінфін, IFC і ​​Укргазбанк підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо підтримки приватизації Укргазбанку.

Держава володіє 94,94% акцій Укргазбанку.

Читайте також: Що буде з державними банками. Нова стратегія Кабміну

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: