"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Одразу три авіакомпанії хочуть виконувати рейси Київ—Париж

П'ятниця, 22 лютого 2019, 19:15
 

Три українські авіакомпанії подали заявки до Державіаслужби для отримання прав на польоти за маршрутом Київ—Париж.

Про це повідомляє avianews.com.

Літаюча на цій лінії МАУ запросила збільшення частоти рейсів з 14 до 18 на тиждень, в той час як Yanair і SkyUp подали заявки на виконання двох і трьох щотижневих рейсів відповідно.

До недавнього часу польоти за маршрутом Київ-Париж могли виконувати тільки по одній авіакомпанії від кожної сторони з частотою не більше 14 рейсів на тиждень.

Реклама:

З боку України квота була віддана МАУ, з боку Франції - Air France.

У 2018 році французька сторона запропонувала Державіаслужбі частково лібералізувати авіасполучення між країнами, збільшивши квоту на чотири рейси на тиждень і допустивши на маршрут ще одного авіаперевізника на тимчасовій основі до вступу в силу Угоди про спільний авіаційний простір.

Українське відомство погодилося на подібне збільшення квоти, в результаті чого вже з 18 квітня польоти між київським аеропортом "Бориспіль" і паризьким аеропортом Орлі з частотою чотири рази на тиждень почне французька авіакомпанія Aigle Azur.

Додаткові частоти серед українських авіакомпаній наразі не розподілені.

Комісія Державіаслужби з розгляду питань щодо прав на експлуатацію повітряних ліній проведе засідання 28 лютого. Тоді, як очікується, і стане відомий володар розширеної квоти на рейси Київ-Париж з української сторони.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: