"Євробляхи" вдвічі збільшили середній вік розмитнених авто

П'ятниця, 22 лютого 2019, 12:26
 

За період пільгового періоду для розмитнення євроблях було зареєструвано понад 100 тисяч старих автівок. Їхній середній вік складає 14 років. Це на сім років більше, ніж вік автівок, розмитнених у попередні місяці.

Про це повідомляє Опендатабот.

За офіційними даними ДФС, станом на 25 листопада минулого року в Україні перебувало близько 640 тисяч авто, які потребували розмитнення. За період пільгового періоду була розмитнена лише шоста частина з них.

 

Старі машини становлять небезпеку для навколишнього середовища.

Реклама:

"По-перше, це ризик забруднення повітря. Автомобілі, яким 15 років та більше, мають більш високі показники викидів забруднюючих речовин, ніж сучасні авто. По-друге, старі машини швидко ламаються і постає питання, що з ними робити далі. Належної системи утилізації автомобілів в Україні немає", — розповідає еколог та президент Всеукраїнської громадської організації "Жива планета" Світлана Берзіна.

Нагадаємо:

Наразі митники оформили 195,2 тисячі "євроблях". Результат - понад 12 млрд гривень сплачених податків. Таким чином за два з половиною місяці фіскали перевиконали річний план доходів від "євроблях" - в бюджеті закладені надходження в обсязі 10 млрд гривень.

Раніше у ДФС назвали Топ-5 найдорожчих розмитнених "євроблях".

22 лютого – в останній день дії пільгового режиму оподаткування транспортних засобів – всі відділи митного оформлення митниць ДФС працюватимуть у цілодобовому режимі.

Детальніше читайте у статті: Кінець пільгового періоду розмитнення "євроблях". Що далі

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: