Після зміни постачальника кияни заплатили за світло майже 40 мільйонів не туди

П'ятниця, 15 лютого 2019, 15:02
 

Частина жителів Києва після переходу з 1 січня 2019 року на новий роздрібний ринок електроенергії помилково здійснила платежі за спожиту в січні електричну енергію на рахунки старого постачальника, сумарно перерахувавши йому майже 39 мільйонів гривень.

Про це повідомляється на сайті "ДТЕК Київські електромережі".

"Деякі кияни за звичкою оплатили послуги за спожиту в 2019 році електричну енергію на рахунки оператора системи розподілу "ДТЕК Київські електромережі". Станом на 1 лютого на його рахунки надійшло 39 млн грн", - розповів оператор.

У компанії, яка з початку 2019 року здійснює функції оператора системи розподілу, запевнили, що до кінця лютого самостійно повернуть кошти на особисті рахунки клієнтів постачальника універсальної послуги (ПУП) ТОВ "Київські енергетичні послуги".

Реклама:

"Клієнтам не потрібно оформляти для цього будь-які документи, писати заяви, дзвонити або особисто приходити до центрів обслуговування клієнтів. Процес продовжиться до кінця лютого", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо:

Після старту з 1 січня 2019 року роздрібного ринку електроенергії, компанія "ДТЕК Київські електромережі" виконує роль оператора системи розподілу електроенергії в Києві, а її постачанням населенню та малим непобутовим споживачів займається ТОВ "Київські енергетичні послуги", яке було визначено постачальником універсальних послуг.

Нацкомісія відповіла на Топ-7 питань про припинення та відновлення електропостачання.

У 2018 році заборгованість споживачів за електроенергію в Україні зросла з 28,9 мільярда гривень до 33,6 мільярда гривень, або на 16%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: