Мінфін планує до кінця лютого залучити новий кредит під гарантію СБ

Вівторок, 12 лютого 2019, 12:05
 

Міністерство фінансів України має намір найближчим часом здійснити запозичення під невикористану частину гарантії Світового банку.

Про це повідомила глава Мінфіну Оксана Маркарова під час щорічної інвестиційної конференції групи Dragon Capital у Києві у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми дуже активно працювали з СБ. Як ви знаєте, нам була надана гарантія за позиками. Найближчим часом ми повністю її використаємо", - сказала Маркарова.

Суму нової позики глава Мінфіну не уточнила, сказала, що вона ще обговорюється. Маркарова розраховує, що новий кредит буде залучено до кінця лютого.

Реклама:

Як повідомлялося, рада виконавчих директорів СБ 18 грудня 2018 року схвалила надання Україні гарантій в розмірі 750 млн доларів у якості підтримки державної політики.

Зазначена гарантія допоможе Україні залучити до державного бюджету на міжнародних ринках близько 1 млрд доларів.

В кінці грудня 2018 року Україна залучила у Deutsche Bank кредит на 349,3 млн євро. За кредитом була використана частина гарантії в сумі 375 млн доларів в еквіваленті у євро.

Кошти отримані двома траншами: транш "А" в розмірі 53,2 млн євро з терміном погашення чотири роки і транш "В" в розмірі 296,1 млн євро з терміном остаточного погашення 10 років (через чотири роки і шість місяців після залучення коштів позика підлягає поступовому погашенню певними сумами кожні півроку).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: