Кабмін поділив ДФС на дві служби

Вівторок, 18 грудня 2018, 14:53
 

Кабінет міністрів України схвалив з доопрацюванням постанову про реорганізацію Державної фіскальної служби (ДФС) шляхом поділу на Державну податкову і Державну митну служби.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства фінансів.

Проект постанови передбачає поділ ДФС на Державну податкову службу (до складу якої входитимуть підрозділи податкової міліції) і Державну митну службу як окремі центральні органи виконавчої влади.

Конкурс на керівників Державної податкової і Державної митної служби проведуть протягом трьох місяців після затвердження постанови Кабміну.

Реклама:

Кабінет міністрів спрямовуватиме та координуватиме діяльність цих служб через Міністра фінансів України. Для реорганізації ДФС створять комісію, яку очолить заступник міністра фінансів Сергій Верланов.

"Поділ ДФС на дві служби є важливим кроком на шляху до побудови якісної системи адміністрування податків і зборів. Реформа ДФС створить підґрунтя для демілітаризації податкових органів, покращить якість сервісів, які надаються платникам податків, підвищить прозорість та підзвітність роботи податкових та митних органів", – сказав Верланов.

Постанова враховує рекомендації Міжнародного валютного фонду та завдання, визначені "Середньостроковим планом пріоритетних дій Уряду" до 2020 року.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що посилення заходів для боротьби з тіньовими схемами на митниці приносить у бюджет 300-400 млн гривень щоденно.

Читайте також: Камбек Насірова: хто сяде у крісло голови ДФС

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: