Екс–керівника банку–банкрута підозрюють у шахрайстві на 8 мільйонів

Понеділок, 10 грудня 2018, 13:35
 

Колишнього голову правління ПАТ "БАНК ПЕТРОКОММЕРЦ-Україна" підозрюють у зловживаннях, які завдали фінустанові 8 мільйонів гривень збитків.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

За погодження прокуратури міста Києва повідомлено про підозру колишньому голові правління "БАНК ПЕТРОКОММЕРЦ-Україна".

Так, працівниками слідчого управління ГУ НП у м. Києві в рамках досудового розслідування встановлено, що посадовець банку з метою отримання неправомірної вигоди в інтересах сторонніх підприємств одноосібно, без обов’язкової згоди членів наглядової ради та ігноруючи заборону умов кредитування, прийняв рішення про видачу компанії "Донецьксталь" багатомільйонного кредиту.

Реклама:

Таке зловживання повноваженнями завдало банківській установі збитків на суму 8 млн гривень.

Екс-посадовцю банку інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364-1 КК України. Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від ста п’ятдесяти до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до трьох місяців, або обмеження волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років.

Як повідомляв Фонд гарантування вкладів, з "Банк Петрокоммерц-Україна" перед банкрутством були виведені ліквідні активи на суму понад 708,43 млн гривень.

Нагадаємо, 18 березня 2016 року Нацбанк відніс "Банк Петрокоммерц-Україна" до категоріїнеплатоспроможних.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: