Гройсман хоче припинити "вакханалію з космічними зарплатами" у "Нафтогазі" та в "Укрпошті"

П'ятниця, 9 листопада 2018, 13:15
 

Уряд планує переглянути майбутні контракти керівництв компаній "Нафтогаз України" та "Укрпошта" в питанні розміру зарплат.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час години запитань до уряду.

"Контракти з керівниками компаній вже підписані, тому я не можу втручатися, щоб їх переглядати. Але точно можу сказати: щойно ці контракти закінчаться, в цій вакханалії з космічними заробітними платами я поставлю крапку. Жоден контракт не буде мною підписаний на тих же умовах, які є сьогодні. Мільйонні, десятимільйонні премії – це просто неприпустимо. Ринкова зарплата – добре, але це ринкова зарплата, а не захмарна, яку сьогодні отримують", - сказав він.

"Я категорично не згоден з політикою "Нафтогазу" щодо надмірних премій, надмірних заробітних плат. У мене є багато претензій до управління "Нафтогазом". Я це говорив неодноразово. Тому уряд схвалив рішення обмежити виплати", - сказав Гройсман.

Реклама:

Він також додав, що уряд "наведе порядок із викручуванням рук там, де є нормальна ситуація з оплатою газу".

Як повідомлялося, наглядова рада НАК "Нафтогаз України" проголосувала за виплату бонусів правлінню компанії в зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражі над російським "Газпромом".

Затверджений розмір бонусів становить 1% від суми виграшу (в даному випадку - 4,56 млрд доларів).

Таким чином, правлінню підлягає виплата в розмірі 45,6 млн доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: