Роботодавці почали масово реєструвати працівників — ДФС

Середа, 7 листопада 2018, 13:11

Найбільше працівників за останні два місяці офіційно зареєстрували у сферах роздрібної торгівлі, громадського харчування та будівництва.

Про це йдеться у повідомленні Державної фіскальної служби.

У жовтні 2018 року офіційно працевлаштовано 644,6 тис. найманих працівників, що у 2 рази більше, ніж у серпні цього року, тобто до прийняття урядом розпорядження №649-р "Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення".

У вересні цього року роботодавці офіційно оформили працю майже 490 тис. найманих осіб. ДФС зазначає, що така позитивна тенденція є результатом заходів щодо легалізації найманої праці та заробітної плати, які вживаються органами ДФС спільно з Держпраці, Пенсійним фондом України, іншими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Реклама:

Найбільше найманих осіб працевлаштовано роботодавцями, що здійснюють діяльність у сфері роздрібної торгівлі, – 78 тис. найманих працівників.

На другому місці – сфера громадського харчування, там офіційно зареєстровано працю 29,3 тис. працівників. На третьому – 18,2 тис. найманих працівників на будівництві.

Переконувати роботодавців офіційно оформити працю своїх робітників працівникам фіскальної служби доводиться під час перевірок, підкреслюється у повідомленні ДФС.

Зазначається, що у Харкові під час перевірки товариства, яке здійснює будівництво, було виявлено 25 найманих осіб, які працювали без оформлення трудових відносин. Управлінням Держпраці визначено порушнику трудового законодавства штрафні санкції у сумі 2,8 млн гривень.

Як повідомлялося раніше, Мінсоцполітики розробило законопроект, покликаний посилити захист прав працівників у разі порушення термінів виплати зарплати.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: