Податок на роботів допоможе людям зберегти робочі місця — Білл Гейтс

Понеділок, 5 листопада 2018, 18:06
 

Засновник Microsoft Білл Гейтс вважає, що податок на роботів допоможе людям зберегти робочі місця.

Про це він розповів виданню Nikkei.

За словами Гейтса, роботи не залишать людей без роботи.

"Основний принцип оподаткування - можливість отримувати податки з капіталу або робочої сили, а робот - це матеріальний капітал. Зараз існує багато податків з робочої сили, як податок з зарплати. З часом через те, що люди хочуть стимулювати роботу і створення робочих місць, замість податків на робочу силу можуть з'явитися відрахування і субсидії, щоб підтримувати попит на роботу", - сказав Гейтс.

Реклама:

"Якщо ви хочете купити робота замість того, щоб наймати людей, ви зможете це зробити, але податкова система буде підштовхувати вас до того, щоб хоча б розглядати як варіант наймання людей, на відміну від сьогоднішньої податкової системи, яка підштовхує в протилежному напрямку", - пояснив Гейтс.

Він зазначив, що податок на роботів стане одним з аспектів підйому і зростання податкової системи.

Як повідомлялося раніше, в липні Гейтс поступився засновнику Amazon Джефф Безос званням найбагатшої людини в історії після того, як статки Безоса перевищили 150 мільярдів доларів.

На минулому тижні Безос встановив ще й рекорд по втратах - його статки зменшилися на 19,2 мільярда доларів, і відрив від Гейтса скоротився.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: