"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Фірташа офіційно визнали, що давали багатомільйонні кредити WOG

Четвер, 1 листопада 2018, 16:28 -
 

Сума боргу групи WOG перед компаніями Group DF Дмитра Фірташа становить понад 460 млн доларів.

Про це ЕП повідомили у прес-службі Group DF.

У компанії визнали факт заборгованності після публікації на ЕП розслідування, присвяченого групі компаній WOG та її заборгованності перед структурами Фірташа.

"Group DF офіційно підтверджує надання компаніям групи WOG фінансування у формі кредитів і позик протягом 2011-2015 років", - заявили у компанії.

Реклама:

"Сукупна сума боргу перед компаніями Group DF станом на 1 листопада 2018 року з урахуванням накопичених і невиплачених відсотків становить понад 460 млн доларів. У зв'язку з цим, Group DF вживе всіх можливих правових заходів щодо повернення простроченої заборгованості", - повідомила Group DF.

При цьому у прес-службі спростували інформацію про те, що структури Фірташа отримали 6,55% акцій компанії OWG Oil West Limited, яка була серед засновників основних активів групи "Континіум".

За даними ЕП, зазначений відсоток акцій був отриманий на початку 2013 року в обмін на списання боргів близьких до "Континіуму" компаній в "Надра банку".

"Ні Group DF, ні її власник, ні компанії, що входять до Групи, не є акціонерами компаній групи WOG прямо або опосередковано, ні через будь-які інші афілійовані компанії", - запевняють у прес-службі.

Раніше повідомлялося, що WOG побудувала частину своїх заправок за гроші Фірташа.

Більш детально читайте у матеріалі: Бізнесмени від WOGа: як мережа АЗС групи "Континіум" може перейти до Фірташа

Микола Топалов, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: