Двоє екс-керівників Tesco постали перед судом

Понеділок, 8 жовтня 2018, 19:52

Два колишніх топ-менеджери британського рітейлера Tesco постали перед судом за обвинуваченнями в зловживанні службовими повноваженнями, шахрайстві і фальсифікації бухгалтерської звітності з метою завищення прибутку компанії.

Про це повідомляє The Guardian, передає "Інтерфакс-Україна".

Обвинувачені - Кріс Буш, який раніше працював в Tesco керуючим директором, і Джон Скаулер, колишній комерційний директор з сегменту продовольчих товарів.

Унаслідок їх дій в 2014 році в звітності Tesco утворилася діра розміром 250 млн фунтів стерлінгів ($ 300 млн). У вересні того ж року компанія була змушена скоригувати дані стосовно прибутків, і публікація фінансового звіту з виправленнями розбурхала ринок акцій і лондонський Сіті. Тоді Tesco втратила близько 2 млрд фунтів капіталізації.

Реклама:

За даними слідства, К.Буш і Дж.Скаулер тиснули на підлеглих, вимагаючи відображення в звітності прибутку, якого ще не отримали, в порушення правил і принципів бухобліку.

Як стверджує сторона обвинувачення, топ-менеджерам було відомо, що їхні дії призведуть до завищення прибутку Tesco і вартості її акцій. В результаті "реальні люди втратили реальні гроші", заявила прокурор Саша Васс, маючи на увазі акціонерів Tesco.

Нагадаємо, рік тому топ-менеджер польського Tesco очолив "Фуршет".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: