Україну та Румунію можуть з'єднати мостом через Дунай

П'ятниця, 5 жовтня 2018, 16:40

Український та румунський береги Дунаю хочуть з'єднати автомобільним мостом, який стане частиною європейського маршруту Е87 (Одеса-Варна-Анталія).

Відповідні передпроектні пропозиції презентували президенту Петру Порошенкові та прем'єру Болгарії Бойко Борисову, передає Думська.

Фото з презентації
Фото з презентації
Думська

Презентація проходила на трасі Одеса-Рені біля розвилки на Болград.

За словами начальника Служби автомобільних доріг в Одеській області Олега Вариводи, орієнтовна вартість проекту - 243 млн євро.

Реклама:

Міст зведуть між українською Орловкою та румунською Ісакчею. Довжина споруди становитиме 1050 метрів (ширина річки в цьому місці - 930 метрів).

З української сторони обладнають в'їзний та виїзний термінали і спільний пункт пропуску.

"З ремонтом траси Одеса-Рені вантажопотік по ній виріс в рази, а міст збільшить його в десятки разів", - зазначив Варивода.

 

Порошенко на зустрічі повідомив, що якщо робити міст платним, тоді на його будівництво можна взяти кредит в Європейському банку реконструкції та розвитку.

Як відомо, наразі між Орлівкою та Ісакчею будують поромну переправу.

Будівництво на українському березі стартувало восени 2015 року. Перед цим Одеська облдержадміністрація передала "Поромний комплекс "Орловка" в оренду строком на 49 років дві земельні ділянки в Ренійському районі.

Протяжність українсько-румунського кордону - 187 км по Дунаю. Однак по всій його довжині немає жодного переходу, тому в Румунію як вантажний, так і пасажирський потік відправляється через Молдову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: