"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В "Енергоатомі" заявили, що не бояться незалежного аудиту

П'ятниця, 5 жовтня 2018, 16:16

У ДП "Енергоатом" відповіли на ініціативу очільника НКРЕКП Оксани Кривенко щодо проведення аудиту з метою виявлення можливих зловживань.

Про це говориться у повідомленні на сайті компанії.

В "Енергоатомі" заявили, що ДП "не просто вітає, а вимагає" проведення незалежного міжнародного аудиту щодо достовірності дефіциту в тарифі для Енергоатома в обсязі 13,9 млрд грн.

У повідомленні зазначається, що в "Енергоатомі" "щороку проводиться по декілька аудитів". Нещодавно їх проводили Державна аудиторська служба та компанія BDO з т.зв. "великої п’ятірки", яка виграла відповідний тендер у ProZorro.

Реклама:

"Також, як широко відомо, компанія торік пройшла перевірку з боку Bank of America/Merrill Lynch, результатом якої стало отримання фінансування під гарантії урядової американської Корпорації зарубіжних приватних інвестицій OPIC. Енергоатом отримав один з найвищих кредитних рейтингів у світі та дуже вигідну ставку кредитування у 6,833%. Рейтингове агентство Moody’s визначило рейтинг НАЕКу, як "Аа2", - заявили в "Енергоатомі".

Раніше голова НКРЕКП Оксана Кривенко заявила про "системну корупцію, крадіжки та нецільове використання коштів" в "Енергоатомі" та повідомила про намір ініціювати forensic аудит НАЕК, який проведе представник аудиторів "великої четвірки".

Конфлікт між "Енергоатомом" і регулятором вийшов в публічну площину після проведених 21 вересня 2018 року комітетських слухань у Верховній Раді, присвячених 100 дням роботи нового складу комісії.

Глава НАЕК Юрій Недашковський і ряд народних депутатів розкритикували дії НКРЕКП в частині відмови змінити формулу розрахунку ціни вугілля при визначенні оптової ринкової ціни ("Роттердам +") і неготовність переглядати в бік підвищення тариф для атомної генерації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: