"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Приватбанк почав видавати кредити під заставу ОВДП

Четвер, 4 жовтня 2018, 14:42

Приватбанк запустив послугу кредитування фізичних осіб під заставу портфеля облігацій державної позики.

Про це повідомила прес-служба банку.

Отримати гроші під заставу ОВДП можна на термін від 1 місяця до 1 року, але менше строку погашення державою ОВДП на 60 днів. Мінімальна сума кредитування становить 50 тис. грн, максимальна – 75% від справедливої (ринкової) вартості портфеля ОВДП, розміщених на рахунках депозитарної установи Приватбанку.

Ставка за кредитами під заставу ОВДП в ПриватБанку становитиме 18% річних.

Реклама:

"У разі потреби наші клієнти зможуть без проблем скористатися коштами, вкладеними у придбання ОВДП, як кредитом", – зазначили у банку.

"Державні папери – це новий ефективний інструмент інвестування, що може стати вигідною альтернативою банківським валютним депозитам, ставка за якими знижується до європейського рівня", - підкреслюється у повідомленні.

Раніше ПриватБанк повідомив про запуск в Україні до кінця року нового онлайн-сервісу продажу приватним особам облігацій внутрішньої держпозики.

З початку року в рамках експерименту з продажу облігацій держпозики через віп-відділення Приватбанк продав своїм клієнтам (приватним особам) ОВДП на суму близько 545 млн грн, забезпечивши понад 15% загального приросту портфеля країни – згідно з даними НБУ з початку 2018 року портфель ОВДП фіз. осіб виріс на 3,1 млрд грн.

Читайте також: Що держава планує робити з Приватбанком. Нова стратегія Кабміну

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: