"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Купувати ОВДП через смартфон буде дешевше

Вівторок, 2 жовтня 2018, 16:30
 

Приватбанк готує спрощений спосіб покупки ОВДП через інтернет-банкінг Приват24 за низькими тарифами.

Про це в інтерв'ю FinClub розповіла заступник глави Приватбанку Галина Пахачук.

"Я спеціально промоніторила сайти інших банків і хочу сказати, що там такі (високі - ЕП) тарифи встановлені для того, щоб клієнт не прийшов. У нас будуть цікаві тарифи ", - заявила вона і додала, що банк готує в НБУ лист по тарифній політиці.

Зараз Приватбанк пропонує клієнтам купувати ОВДП на суму понад 40 тис доларів, оскільки його тарифи також складно назвати низькими: 500 гривень за відкриття рахунку в цінних паперах для обліку ОВДП, а також цілий перелік інших тарифів при покупці, зарахування і зберіганні держпаперів.

Реклама:

Приватбанк разом зі зниженням тарифів знизить і мінімальний поріг входження в держпапери.

"Я не вірю в те, що клієнти будуть купувати ОВДП на 1 тис гривень. Можливо, мінімальний лот поставимо як середня сума наших депозитів - 25-40 тис ", - сказала Галина Пахачук.

Купівля ОВДП буде здійснюватися через Інтернет, для чого буде потрібно змінити правила роботи з клієнтами.

"Зараз я фізично підписую по всій Україні договори на відкриття рахунку в цінних паперах, це велика кількість документів, клієнти розуміють і чекають. Ми хочемо зробити цю послугу доступною в додатку Приват24 ", - розповіла FinClub Галина Пахачук.

"Ми плануємо до кінця року все-таки вийти на цей продукт, тому що Нацбанк повністю підтримує, Мінфін на нашому боці, навіть НКЦПФР начебто підтримує", - додала вона.

За її словами, клієнти зможуть купувати ОВДП в один клік.

Раніше повідомлялося, що кілька банків розробляють мобільні додатки для запуску нової послуги – купівлі ОВДП зі смартфона.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: