Суд зобов’язав Міноборони повернути 6,6 мільйона інвестору

Четвер, 4 жовтня 2018, 11:44

Верховний Суд постановив стягнути з Міністерства оборони 6,6 млн гривень на користь ТОВ "Грін Коін", в якості повернення компенсації вартості пайової участі за договором про спільне будівництво об'єктів житлового призначення в Одесі.

Про це повідомляє проект "Марлін" з посиланням на постанову Верховного Суду.

Ще у лютому 2006 року між Міністерством оборони та приватною фірмою ТОВ "Грін Коїн" було укладено інвестиційний договір про спільні роботи щодо будівництва об'єктів житлово-цивільного призначення, розташованих на території військового містечка № 216 в Одесі.

В березні того ж року між ними було укладено договір компенсації пайової участі по інвестиційному договору, за яким ТОВ "Грін Коїн" перерахував Мінобороні 6,5 млн гривень за нежитлові приміщення на території військового містечка загальною площею понад 5 тис кв м: адміністративний корпус, спортивні зали, басейни, бігові доріжки тощо.

Реклама:

У жовтні  2007 року "Грін Коін" продав ці нежитлові будівлі військового містечка  Інвестиційній компанії "Юг-Інвест", яка пов`язана із засновниками "Грін Коіну".

У червні 2008 року договори між Міноборони та "Грін Коіном"  за рішенням суду було визнано недійсними. Угоду про продаж майна "ЮГ-Інвесту" було також визнано недійсною. Пізніше, за рішенням суду, спірне майно повернулося у власність Міноборони.

Департаментом фінансів Міністерства оборони визнано отримання згаданих коштів від ТОВ "Грін Коін", які були використані для будівництва житла для військовослужбовців.

ТОВ "Грін Коін" вимагав відшкодування у сумі 16 млн гривень: 6,6 млн гривень за компенсацію паю, 1,8 млн гривень відсотків та 7,6 млн втрат від інфляції.

Постановою Верховного Суду було задоволено вимоги ТОВ "Грін Коін" щодо стягнення 6,6 млн гривень з Міністерства оборони.

На додатковий запит проекту "Марлін" щодо переліку всіх приватних компаній, з якими укладені договори про компенсацію пайової участі, в Міністерстві оборони відповіли, що не обліковують договори про компенсацію пайової участі, відтак інформація щодо земель, які згідно з такими договорами перебувають у користуванні приватних фірм, відсутня.

Нагадаємо, перевірка Міністерства оборони за період з 2016 по перший квартал 2018 року виявила фінансових порушень на 256,9 млн гривень, з яких фактичні втрати становлять 88 млн гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: