Ревізія Міноборони: 88 мільйонів збитків та десятки тисяч втрачених гектарів

П'ятниця, 31 серпня 2018, 16:47
 

Перевірка Міністерства оборони за період з 2016 по перший квартал 2018 року виявила фінансових порушень на 256,9 мільйона гривень, з яких фактичні втрати становлять 88 мільйонів гривень.

Про це йдеться в результатах ревізії Держаудитслужби, повідомляє проект "Марлін".

Аудитори зафіксували самозахоплення земель оборони різними особами загальною площею 52 тисячі га, де лише 1,873 тис га мали нормативно-грошову оцінку.

Відзначається, що відсутність правоустановчих документів призвела до безповоротної втрати земель.

Реклама:

Так, у квартирно-експлуатаційного відділу Полтави самовільно захопили землю площею 747,3 га на загальну суму 741,9 мільйона гривень, у КЕВ м. Хмельницький – 278,5 га на 571  мільйон гривень, а у КЕВ м. Харків – 797,5 га на 333,9 мільйона гривень.

Інвентаризація будівель Міноборони, територіальних квартирно-експлуатаційних управлінь, відділів та частин – КЕУ, КЕВ, КЕЧ виявила, що понад 1,3 тисячі споруд знаходяться в напівзруйнованому стані, і в деяких випадках видатки на їхню охорону перевищують вартість майна, що охороняється.

Це призводить до того, що солдати проживають у наметах через відсутність придатних для проживання будівель з водою та теплом.

Таку ситуацію аудитори відмітили у військовому містечку № 99 КЕВ м. Вінниця, де з 2018 року розміщено особовий склад підрозділів 95-ї окремої аеромобільної бригади.

У той же час під час будівництва військових містечок в с. Улянівка Миколаївської області та у Одесі і Києві підрядні організації завищили вартість виконаних робіт на суму 9,2 мільйона гривень.

Матеріали ревізії направлено до правоохоронних органів.

Нещодавно проект "Марлін" оприлюднив результати ревізії концерну "Військторгсервіс" Міноборони, в якому також йшлося про мільйонні збитки і зруйновані будівлі.

Тоді у розтратах на концерні Міноборони звинуватило попередників, а Спеціалізована антикорупційна прокуратура за результатами ревізії відкрила провадження.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: