Банківський ринок Британії сильно відстає від українського — Дубілет

Вівторок, 30 жовтня 2018, 14:32
 
Фото Дмитра Ларіна, УП

Банківський ринок Британії сильно відстає від українського за рядом параметрів через те, що деякі ключові інфраструктурні елементи в Україні створювалися пізніше, з використанням удосконалених технологій.

Про це розповів співзасновник Monobank і колишній керівник IT-департаменту Приватбанку Дмитро Дубілет в інтерв'ю Економічній правді.

"За рахунок того, що Україна менш багата країна в порівнянні з Заходом, виходить, що якісь ключові інфраструктурні елементи у нас створювалися пізніше. Наприклад, таке спостерігалося в телекомі, у банківській індустрії", - стверджує Дубілет.

"Західні банки вклалися в 1990 роках в якесь обладнання, яке застаріло вже через кілька років, а воно досі там працює. У нас же через те, що індустрія формувалася в 2000-х, все виходить більш ефективно", - зазначив він.

Реклама:

"Наприклад, в Британії дуже нетипово переводити один одному гроші. Перевести комусь гроші - це якась свистопляска з купою даних, які ти повинен вводити. Їм легше один одному кеш передати. У нас же достатньо знати номер карти", - розповів Дубілет.

При цьому він зазначив, що в Англії набагато простіше запускати фінтех-стартапи, і ця сфера активно розвивається.

"Починаючи з того, що регулятор усіма силами намагається залучити таланти, людей. Є цілий напрям, в рамках якого вони намагаються заманити до себе айтішників, щоб вони там будували бізнес", - зазначив Дубілет, який запускає проект у Британії.

"Щоб запустити фінтех-стартап, необов'язково володіти банківською ліцензією. Достатньо мати ліцензію на електронні гроші. Процес отримання цієї ліцензії набагато простіший, ніж у нас у країні", - сказав він.

Нагадаємо, серед 100 найбільших світових фінтех-компаній - 18 з США, 12 з Великобританії і 11 з Китаю. Вони залучають інвестиції рекордними темпами, відзначають експерти.

Читайте інтерв'ю повністюСпівзасновник Monobank Дмитро Дубілет. Як перемогти Приват, стати Uber і врятувати молодих англійців

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: