"Укрзалізниця" планує електрифікувати експрес Київ-Бориспіль

Вівторок, 30 жовтня 2018, 11:49
 

ПАТ "Укрзалізниця" проводить переговори про електрифікацію ділянки колій із Києва до міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Про це повідомив журналістам у кулуарах заходу з проведення фінального відбору проектів до Future of Mobility Lab.UZ edition 29 жовтня в. о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, завершуються переговори з Державіаслужбою та "Украерорухом" з питань електрифікації постійним струмом ділянки маршруту з Києва до Борисполя.

"Тільки-но це буде зроблено, це спростить питання використання на цьому маршруті різних типів поїздів", - наголосив в. о. голови правління "Укрзалізниці".

Реклама:

У більш осяжній перспективі, у разі зростання пасажиропотоку компанія планує додати на маршрут "Центральний залізничний вокзал – аеропорт "Бориспіль" дизель-поїзди виробництва Крюківського вагонобудівного заводу.

"Залежно від попиту в процесі запуску проекту ми плануємо збільшувати і кількість, і вагонність потягів. У нас наразі укладено договір з КВБЗ на постачання дизель-поїздів. Можливо, надалі експлуатуватимуться на цій ділянці, якщо буде попит", - зазначив в. о. голови "Укрзалізниці".

За його словами, проект має окупитися через 9-10 років, а планове завантаження протягом першого року роботи експреса має сягати щонайменше 80% потужностей.

"Зараз саме узгоджуємо графік, оскільки після запуску цього експреса ділянка між Дарницею і Борисполем буде однією з найбільш напружених в Україні, особливо з урахуванням великої кількості пасажирського, зокрема приміського сполучення. Ми плануємо, що на перших етапах запуску періодичність у години пік буде близько 30-40 хвилин, у не завантажений час - 40 хвилин-півтори години", - заявив Є.Кравцов.

Він також наголосив, що наразі "Укрзалізниця" обговорює з аеропортом необхідність нічного курсування поїздів - у робочому порядку триває обговорення потреби в таких рейсах з урахуванням малої кількості нічних рейсів з аеропорту.

До кінця листопада поїзд буде запущено, однак точної дати поки що немає, оскільки є ще низка зауважень з боку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, які необхідно врахувати, зазначив Є.Кравцов.

Як повідомлялося, "Укрзалізниця" в листопаді запустить залізничний експрес до міжнародного аеропорту "Бориспіль".

"Укрзалізниця" прогнозує перевозити маршрутом Київ - міжнародний аеропорт "Бориспіль" близько 3,8 млн пасажирів уже в 2019 році.

Згідно з розрахунками "Укрзалізниці", при ціні квитка 80 грн проект окупиться протягом 10 років, але не виключається підвищення вартості проїзду залежно від попиту на послугу, а також від чинників, що негативно впливають на її собівартість.

Поїзд із Центрального залізничного вокзалу Києва до аеропорту доїжджатиме орієнтовно за 40 хвилин із зупинками на станціях "Видубичі" та "Дарниця".

Нагадаємо, раніше "Укрзалізниця" показала фото нового дизельного поїзда, який буде курсувати маршрутом Київ-Пасажирський – Бориспіль-аеропорт. Загалом таких рейкових автобусів буде п’ять, чотири з них возитимуть пасажирів, один буде у резерві.

Читайте також: Хочеш якість — плати гроші. Як Укрзалізниця буде ділити потяги на класи

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: