"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У США перевіряють, чи допомагав Трамп своїм батькам ухилятися від податків

Середа, 3 жовтня 2018, 13:45

Журналісти викрили президента США Дональда Трампа в тому, що в 1990-х роках він допомагав своїм батькам ухилятися від податків.

Про це йдеться у розслідуванні The New York Times, опублікованому 2 жовтня, передає Дело.

У своєму розслідуванні видання посилається на "численні конфіденційні податкові декларації і фінансові звіти" і стверджує, що в результаті махінацій Трамп отримав не менше 413 млн доларів за нинішнім курсом.

За даними NYT, Трамп спільно зі своїми братами і сестрами створив фірму-одноденку, через яку він отримував від своїх батьків подарунки багатомільйонної вартості.

Реклама:

Фред і Мері Трамп, які померли в 1999 і 2000 роках, передали своїм дітям більше 1 млрд доларів доходу, при цьому податок при встановленій ставці в 55% міг скласти 550 млн, пише NYT. Однак батьки Дональда Трампа заплатили всього 52,2 млн доларів податків.

Адвокат Трампа Чарльз Хардер відхилив звинувачення в шахрайстві. "Президент Трамп практично ніяким чином не займався цими справами", - заявив Хардер. За словами адвоката, питанням сплати податків займалися інші члени сім'ї Трампа. У свою чергу, прес-секретар Білого дому Сара Сандерс повторила неодноразові висловлювання президента США про те, що батько видав йому кредит у розмірі 1 млн доларів, який вже виплачений.

Розслідуванням NYT зацікавився податковий департамент штату Нью-Йорк, в даний момент відомство вивчає твердження, викладені в публікації.

Нагадаємо, раніше ЗМІ викрили родичів президента РФ Володимира Путіна у відмиванні російських грошей в Лондоні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: