"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЗМІ викрили родичів Путіна у відмиванні російських грошей у Лондоні

Середа, 26 вересня 2018, 17:29

Розслідування відмивання грошей з Росії в Danske Bank привело до лондонських "пралень".

Про це пише Financial Times, передає Бі-бі-сі.

За даними джерел газети, в злочинних схемах брали участь представники британського бізнесу і зареєстровані на території Великобританії компанії.

Опубліковані раніше в датській пресі матеріали вказують на те, що власниками однієї з таких компаній Lantana Trade LLP могли бути родичі Володимира Путіна, зазначає Financial Times.

Реклама:

Численні юридичні особи, зареєстровані у Великобританії, грали ключову роль в структурі багатьох схем з відмивання грошей, що діяли на території колишнього Радянського Союзу. Вони становили найбільшу, після російських юросіб, частина нерезидентської клієнтури Danske Bank.

Розслідування діяльності естонського філії Danske Bank гостро поставило питання про те, чи достатньо зусиль докладають британська влада для того, щоб зруйнувати закріпився за Великобританією імідж світової отмивочной контори, в якій щорічно відмиваються сотні мільярдів фунтів брудних грошей.

Американський бізнесмен Вільям Браудер сказав Financial Times, що британські правоохоронні органи сплять на посту, коли мова заходить про відмивання грошей, а весь недавній галас навколо цієї проблеми, піднятий в країні, так і залишається всього лише шумом.

Нагадаємо, Danske Bank загрожує штраф в 630 мільйонів доларів. Глава банку звільнився через скандал із відмиванням грошей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: