Гройсман про бюджет: Ми закрили максимум "дірок"

Понеділок, 29 жовтня 2018, 12:20
 

Щоденні митні платежі до державного бюджету зросли на 409 мільйонів гривень порівняно з червнем поточного року і становлять 1,757 мільярда гривень.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу.

"Ми зробили все, аби продумано закрити якщо не всі "дірки", то максимум. І результат помітний. Гроші від митниці - це кошти українських громадян, які раніше йшли повз державну скарбницю", - зазначив прем'єр.

Водночас він зазначив, що дії уряду з покращення роботи митниці зустрічають супротив і тиск зі сторони тих, хто не зацікавлений у збільшенні митних платежів до бюджету.

Реклама:

Коментуючи подальші кроки в напрямку покращення роботи митниці, він наголосив на необхідності сканерів, об'єднання баз даних з іншими країнами.

"Дуже багато інституційних змін. І тут теж нічого не вийде  без підтримки парламенту. Це довготривалі процеси", - сказав він.

Також Гройсман наголосив на завершенні консультацій з міжнародними партнерами про те, якою буде сама структура митної служби, фіскальної служби. Відповідаючи на запитання, коли можна очікувати оголошення конкурсу на посаду керівника або керівників, якщо це будуть окремі структури, він наголосив, що це питання в уряді ще аналізується.

Нагадаємо, раніше Гройсман заявляв про план заходів для мінімізації втрат від контрабанди та інших "схем" на українському кордоні.

Нагадаємо, 18 жовтня Верховна Рада у першому читанні прийняла законопроект про Державний бюджет на 2019 рік.

На засіданні уряду 14 вересня відбулася презентація проекту бюджету, під час якої прем'єр Володимир Гройсман озвучив основні показники головного фінансового документу країни на 2019 рік.

Читайте також: Перший драфт бюджету: яким уряд бачить 2019 рік для України

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: