"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Крадений" кримський газ видобуватиме пов'язана з Медведчуком фірма – "Схеми"

П'ятниця, 26 жовтня 2018, 10:40

В анексованому Росією Криму підводну ділянку "Глибока" нафтогазового родовища у Чорному морі віддали приватній компанії "Новые проекты", директор якої є бізнес-партнером родини Віктора Медведчука.

Про це йдеться в розслідуванні програми "Схеми".

Журналісти дослідили структуру власності російської фірми "Новые проекты", якій у 2016 році голова уряду Російської Федерації Дмитро Медведєв особистим розпорядженням видав ліцензію на розробку та видобуток вуглеводнів з анексованого чорноморського родовища, а також – ділові зв'язки її директора Антона Дорноступа.

 

З'ясувалося, що Антон Сергійович Дорноступ – єдиний засновник іншої російської фірми – "Главнефтесервис", яка на 100% володіє "Новыми проектами", де сам Дорноступ працює на посаді директора.

Реклама:

Обидві компанії, відповідно до російських реєстрів юросіб, прописані за адресою масової реєстрації у Москві. За цією ж адресою, зареєстровані фірми, пов'язані з колишнім російським чиновником Валерієм Паком та родиною Медведчука-Марченко.

 

Валерій Пак працював на посаді заступника міністра природних ресурсів та очолював Федеральне агентство з користування надрами, а після звільнення з державної служби у 2015 році працює директором у "НЗНП Трейд".

Ця фірма контролюється кумою Володимира Путіна Оксаною Марченко, дружиною Віктора Медведчука. Після виходу розслідування журналістів це підтвердив і сам Віктор Медведчук.

Антон Дорноступ є співзасновником іще декількох російських компаній, які, згідно з російськими бізнес-реєстрами, також пов'язані з родиною Медведчука-Марченко.

 

Таким чином, Дорноступ пов’язаний не лише з родиною Валерія Пака, який працює на родину Медведчуків-Марченко, а й безпосередньо з фірмою, якою володіє українська телеведуча Оксана Марченко та керує її чоловік – проросійський політик з України Віктор Медведчук.

Дорноступ почав цікавитися газовим бізнесом тільки у грудні 2015 року. А до того він торгував м’ясопродуктами у Оренбурзькій області та був зареєстрований як фізична-особа підприємець.

Навесні стало відомо, що приватна російська компанія "Новые проекты" отримала російську ліцензію на розвідку й видобуток нафти й газу на шельфі анексованого Криму.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: