Поліція за два роки не висунула підозри у справі про секретний контракт УДО

Четвер, 25 жовтня 2018, 11:55

Поліція з серпня 2016 року розслідує неналежне виконання обов’язків службовцями "Укрспецекспорту" при закупівлі спеціалізованих автомобілів Volkswagen для потреб Управління державної охорони України, що спричинило тяжкі наслідки.

Про це повідомляє проект "Марлін".

Розслідування проводиться за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість), яка передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років.

З судових матеріалів відомо, що автомобілі закуплені згідно державного контракту з оборонного замовлення від 10.12.2015 №224/2015- USE-20.4-10 к/т-15.

Реклама:

На додатковий запит проекту "Марлін" в УДО повідомили, що даний контракт є секретним. Тому деталі щодо вартості угоди, характеристики та кількості Volkswagen у публічному доступі відсутні.

 

Національна поліція повідомила, що за два роки в зазначеному кримінальному провадженні підозри не висувались.

 

Протягом 2015-2018 років державну компанію "Укрспецекспорт", яка входить в структуру концерну "Укроборонпром", очолював Павло Букін. В лютому 2018 року Букін став директором всього"Укроборонпрому".

За минулий рік Букін задекларував 6,4 мільйонів гривень зарплати.

Нагадаємо, раніше стало відомо, куди чиновник "Промоборонекспорт" після звільнення виніс документи про ремонт вертольотів в Мексиці.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: