Гройсман пообіцяв, що нового підвищення ціни на газ не буде

Вівторок, 23 жовтня 2018, 13:20
 

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв, що в подальшому підвищення тарифів на газ для населення не буде.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова", передає Громадське.

"Питання про те, що треба робити ще одне підвищення на 35% не стоїть і не може стояти. Цього не станеться, тому що це неприйнятно для українських громадян. І я тут виступаю на стороні людей", — сказав Гройсман.

Також він пояснив, що підвищення ціни на газ — це вимушений крок.

Реклама:

"Це має привести до того, що ми зможемо працювати з міжнародними фінансовими ринками, обслуговувати борги і таким чином будемо забезпечувати стабільність і розвиток національної економіки", — сказав Гройсман.

Нагадаємо, навесні 2017 року Гройсман вже обіцяв, що ціни на газ для населення зростати не будуть.

Як повідомлялося, Кабмін на засіданні 19 жовтня ухвалив рішення з 1 листопада 2018 року підвищити ціни на газ для населення на 23,5%, щоб Україна могла отримати кредит МВФ.

Гройсман заявив, що більше року тривали перемовини МВФ з метою зняти питання підвищення цін на газ для населення з порядку денного. Кредитори висували вимогу прирівняти ціни на газ для населення до рівня промисловості.

За таких умов платіжка пересічного українця за опалення мала б зрости на 60%. Уряд на це не погоджувався, наводивши основний аргумент, що доходи українців поки що не дозволяють платити ринкову ціну на газ.

Після рішення уряду про підвищення ціни на газ МВФ оприлюднив заяву, згідно з якою Міжнародний валютний фонд і Україна досягли угоди про нову 14-місячну програму підтримки економічної політики stand-by (SBA), яка замінить програму розширеного фінансування (EFF), що завершується у березні 2019 року.

Читайте також: Газ подорожчає, транш буде. Як уряд прийшов до ціни 8 550

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: