Київрада блокує будівництво дворівневих розв'язок біля Києва — "Укравтодор"

Понеділок, 22 жовтня 2018, 20:52

Проекти дворівневих розв'язок біля Києва, що реалізуються за рахунок коштів позики ЄБРР та ЄІБ, опинилися під загрозою через відсутність дозволів Київради.

Про це повідомляє "Укравтодор" на своїй сторінці у Facebook.

"Укравтодор змушений буде відмовитися від реалізації проекту будівництва дворівневих розв’язок на дорозі М-06 до масиву Чайки та поблизу с. Білогородка, що є одними з найбільших місць концентрації ДТП на Житомирській трасі, через відмову Київради прийняти рішення про відведення землі", - говориться у повідомленні.

Наголошується, що реалізація проекту неможлива без відведення близько 3,6 га земель лісового фонду, які перебувають на балансі КО "Київзеленбуд", а відсутність дозволу на розроблення проекту землеустрою для будівництва транспортної розв’язки не дозволяє розпочати будівельні роботи.

Реклама:

"Укравтодор" нагадав, що проект підвищення безпеки на підходах до м. Київ реалізується спільно із Європейським банком реконструкції та розвитку та Європейським інвестиційним банком.

В рамках цього проекту планується будівництво п’яти дворівневих транспортних розв’язок в передмісті Києва: на дорозі М-06 поворот до масиву Чайки (км 15+668), до с. Білогородка (км 20+029) та в с. Стоянка (км 21+767), а також на дорозі М-05 поворот в с. Чабани (км 15+390) та на с. Боярка (км 21+847). Усі проекти реалізуються за рахунок коштів позики міжнародних фінансових організацій (ЄБРР та ЄІБ).

Укравтодор вже провів міжнародний тендер для визначення підрядної організації, яка має забезпечити будівництво транспортних розв’язок, розробив проектну документацію. Наразі завершуються процедури із підписання договору на реалізацію цього проекту.

Раніше "Укравтодор" повідомляв, що роботи по реалізації цих проектів можуть бути розпочаті вже в наступному році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!