Навколо Києва побудують п'ять дворівневих розв'язок

Четвер, 27 вересня 2018, 12:52
 

У передмістях Києва планують побудувати п'ять дворівневих транспортних розв'язок.

Про це повідомляється на сторінці "Укравтодору" в Facebook.

У зв'язку з інтенсивною забудовою населених пунктів навколо столиці, кількість машин, які щодня їздять по дорозі в Київ, істотно збільшилася. Зокрема, на міжнародній автомобільній дорозі М-05 (Київ-Одеса) біля населених пунктів Чабани, Гатне, Іванковичі, інтенсивність руху становить понад 40 тис автомобілів на добу.

"Розуміючи необхідність вирішення ситуації на дорогах М-05, М-06 на під'їздах до Києва, Державне агентство автомобільних доріг спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком реалізує проект підвищення безпеки на підходах до Києва", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

В рамках цього проекту планується будівництво п'яти дворівневих транспортних розв'язок в передмісті Києва: на дорозі М-06 (Київ-Чоп) на повороті до масиву Чайка (км 15+668), у с. Білогородка (км 20+029) і в с. Стоянка (км 21+767), а також на дорозі М-05 (Київ-Одеса) - на повороті на с. Чабани (км 15+390) і смт Боярка (км 21+847).

На розв'язках біля Чабанів та Боярки планують побудувати естакади під лівоповоротні з'їзди транспортної розв'язки.

Естакади для розвороту автотранспорту в бік Києва запроектовані в тілі насипу висотою в 3-4 м з облаштуванням шляхопроводів по основному проїзду автодороги Київ-Одеса.

В "Укравтодорі" зазначили, що документація за даними проектами вже пройшла державну експертизу і затверджена наказом Державного агентства автомобільних доріг.

"Після завершення тендерних процедур вже в наступному році можуть бути розпочаті роботи по реалізації цих проектів", - зазначили у відомстві.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!