S&P підтвердило кредитні рейтинги України

Понеділок, 22 жовтня 2018, 14:00
 

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's Global Ratings підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні кредитні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній і національній валюті на рівні "В-/В".

Про це повідомляє Інтерфакс.

Як повідомляється в прес-релізі агентства, прогноз - "стабільний".

Одночасно був підтверджений рейтинг країни за національною шкалою "uaBBB".

Реклама:

"Не зважаючи на те, що Україна не отримувала фінансування в рамках програми Міжнародного валютного фонду з березня 2017 року, ми очікуємо, що нова програма, оголошена МВФ, буде схвалена до кінця 2018 року", - говориться в повідомленні агентства.

"Ми вважаємо, що нова угода з МВФ допоможе Україні виконати її значні зовнішні боргові зобов'язання, погашення яких настає в наступному році, і в той же час проводити зважену макроекономічну політику в рік президентських і парламентських виборів", - заявили в агентстві.

Прогноз "стабільний" відображає думку аналітиків S&P GR, що існуюча наразі програма розширеного фінансування МВФ буде достроково припинено, проте замість неї буде реалізована нова програма строком на 14 місяців. Вона сприятиме стабілізації макроекономічної політики України в 2019 році.

Як повідомлялося, Кабмін на засіданні 19 жовтня ухвалив рішення з 1 листопада 2018 року підвищити ціни на газ для населення на 23%, щоб Україна могла отримати кредит МВФ.

Після рішення уряду про підвищення ціни на газ МВФ оприлюднив заяву, згідно з якою Міжнародний валютний фонд і Україна досягли угоди про нову 14-місячну програму підтримки економічної політики stand-by (SBA), яка замінить програму розширеного фінансування (EFF), що завершується у березні 2019 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: