Український винзавод оштрафували за імітацію етикетки Martini

Середа, 17 жовтня 2018, 15:40
 

Антимонопольний комітет оштрафував винний завод "Нива" на 796 тисяч гривень за порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Уточнюється, що підприємство використовувало для вермуту Fratelli Bianko упаковку, схожу на упаковку вермуту Martini Bianсo, який виробляє Martini&Rossi (Італія).

"Оштрафовано НВП "НИВА" ТОВ на 795 574 грн. за вчинення порушення, передбаченого статтею 4 Закону України "Про захист від недобросовісної конкуренції" у вигляді використання оформлення пакування (пляшки та етикетки) вермуту "FRATELLI BIANKO", яке є схожим з оформленням пакуванням (пляшки та етикетки) вермуту MARTINI BIANCO", - заявили в АМКУ.

Реклама:

Крім того, "Нива" оштрафована ще на 794,72 тис грн за поширення інформації, що вводить в оману (ст. 15-1 закону "Про захист від недобросовісної конкуренції").

Згідно з даними Держреєстру юросіб і фізосіб-підприємців, основним видом діяльності підприємства є виробництво виноградних вин. Директором і кінцевим бенефіціаром вказана Світлана Саламаха.

Таїровський винзавод "Нива" з 1991 року випускає продукцію під популярними торговими марками "Таїрово", "Одеський степ", "Грантвін" і Salute, а також експортує її за кордон.

Торговий ряд пропонує асортимент з 200 видів, які включають ігристі, газовані і тихі вина, шампанське, вермути і сидр.

Нагадаємо, Європейська бізнес асоціація стурбована випадками використання маркування алкогольних напоїв, максимально схожого з відомими брендами.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: