Продажі ОВДП різко впали після обшуків СБУ в фондових компаніях

Середа, 17 жовтня 2018, 12:11

Обсяг продажів доларових ОВДП на аукціонах 16 жовтня становив 41,28 мільйонів доларів, що істотно менше, ніж 127,16 мільйонів доларів на аукціонах тиждень тому і 175,9 мільйонів доларів - на позапланових аукціонах 11 жовтня.

Про це повідомляє Міністерство фінансів, передає "Інтерфакс-Україна".

Мінфін зберіг встановлені раніше рівні прибутковості: 7% по 8-місячних паперах та 7,5% - по більш довгим, і відхилив лише дві заявки на 6 млн доларів на покупку 8-місячних паперів, в яких покупці просили ставку до 8% річних.

Найбільший попит був на покупку 2-річних доларових облігацій - 25,26 млн доларів, а найменший, в розмірі 0,1 млн доларів, - на облігації з погашенням через 19 місяців.

Реклама:

Мінфіну 17 жовтня доведеться виплатити 501 млн доларів за раніше розміщеними доларовими ОВДП, а з початку місяця він залучив 411,41 млн доларів.

Що стосується гривневих облігацій, то на п'яти оголошених аукціонах попит був лише на двох: найкоротших 4-місячних і найдовших 2-річних. Продавець відмовився задовольнити дві заявки на 100 млн гривень під 20% на покупку "коротких" паперів, утримавши ставку на рівні 19% і задовольнившись залученням всього 7,08 млн гривень.

Мінфін також визнав завищеними запитані 17,75-18% річних по 2-річним паперам, які він останній раз продавав під 17,25% річних, і відхилив ще дві невеликі заявки на 1,8 млн гривень.

25 жовтня Нацбанк оголосить чергове рішення про рівень облікової ставки.

Нагадаємо, СБУ підозрює українські фондові біржі у причетності до відмивання понад 100 мільйонів гривень.

11 жовтня обшуки були проведені в офісах фондових бірж та місцях проживання їхніх окремих посадовців.

За даними ЗМІ, обшуки пройшли у компаніях: Українська біржа, Фондова біржа ПФТС, Універ Капітал, КУА Універ Менеджмент, I-Інвест, Майстер Брок, Навігатор-Інвест, АРТ Капітал, Опексір Лімітед, Крінкліф Ентерпрайзис Лімітед.

"Українська біржа" заявила, що обшук СБУ був проведений "коректно", констатувавши при цьому, що інцидент обшуків силовими структурами викликає занепокоєння з боку учасників фінансового ринку, іноземних інвесторів та інституцій та ЗМІ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: