"Українська біржа" заявила, що обшук СБУ був проведений "коректно"

Вівторок, 16 жовтня 2018, 17:14

Біржова рада АТ "Українська біржа" прокоментувала обшук, який був проведений співробітниками СБУ в офісі компанії 11 жовтня.

Відповідна заява опублікована на сайті "Української біржі".

"В цілому слід зазначити коректність роботи слідчих, які діяли виключно в рамках своїх повноважень і не перешкоджали основній діяльності біржі. Слідчим не довелося вилучати серверне обладнання, персональні комп'ютери, стільникові телефони співробітників біржі", - говориться у заяві.

"Керівництво біржі надало всі необхідні документи, що відволікло досить багато робочого часу, але біржа готова співпрацювати зі слідством, так як не порушувала жодних положень законодавства", - заявила "Українська біржа".

Реклама:

"Інформація про всі укладені угоди своєчасно передається в НКЦПФР, а угоди, що підлягають фінансовому моніторингу - в Державну службу фінансового моніторингу. Розслідування кожної угоди, щодо якої є підозри у маніпулюванні ринковою ціною, проходить індивідуально, і кінцеве рішення про кваліфікацію дій сторін таких угод приймається НКЦПФР, у повноваженнях якої є можливість накладення відповідних адміністративних санкцій", - зазначили в "Українській біржі".

"Усвідомлюючи, що інцидент обшуків силовими структурами викликає занепокоєння з боку учасників фінансового ринку, іноземних інвесторів та інституцій та ЗМІ, висловлюємо сподівання, що це не спричинить негативних наслідків на можливості України залучати позикові кошти, а облігації внутрішньої державної позики залишаться ефективним інструментом макроекономічної політики та інструментом ліквідності для внутрішніх та зовнішніх інвесторів", - резюмувала біржова рада компанії.

Нагадаємо, СБУ підозрює українські фондові біржі у причетності до відмивання понад 100 мільйонів гривень.

Обшуки були проведені в офісах фондових бірж та місцях проживання їхніх окремих посадовців.

За даними ЗМІ, обшуки пройшли у компаніях: Українська біржа, Фондова біржа ПФТС, Універ Капітал, КУА Універ Менеджмент, I-Інвест, Майстер Брок, Навігатор-Інвест, АРТ Капітал, Опексір Лімітед, Крінкліф Ентерпрайзис Лімітед.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: