У київському аеропорту допускають обмеження польотів вночі

Вівторок, 16 жовтня 2018, 13:20
 

Аеропорт "Київ" імені Ігоря Сікорського відчуває вплив думки мешканців міста на шумові навантаження і допускає, що найближчим часом можуть бути накладені певні обмеження на польоти в нічний час доби.

Про це в інтерв'ю Liga.net сказав голова ради директорів міжнародного аеропорту "Київ" Денис Костржевський.

"Безумовно шумові навантаження зараз є (хоча в порівнянні з часами СРСР вони в кілька разів зменшилися), плюс - збільшилася висотність, а будинки підступили ближче до аеропорту. Це фактори, які в подальшому будуть стримувати розвиток аеропорту", - зазначив Костржевський.

Він додав, що в далекій перспективі аеропорт буде обмежений в кількості рейсів, особливо в нічний час.

Реклама:

Костржевський уточнив, що аеропорт "Київ" найближчим часом не припинить існування.

"Можливо, будуть накладені деякі обмеження на польоти в нічний час доби", - сказав топ-менеджер.

На питання, чи ведуться консультації з цього приводу з Державіаслужбою, Костржевський відзначив, що зараз уточнюється карта шумів, яка покаже рівень шуму на різних відстанях і висотах. Ці дані будуть проаналізовані на можливе порушення встановлених санітарних норм.

"Якщо дослідження покаже, що десь є порушення, буде прийматися рішення, яким чином його усунути або мінімізувати", - зазначив Костржевський.

Нагадаємо, 6 вересня на порталі Сервісу електронних петицій Київської міськради була опублікована петиція. У ній оприлюднені вимоги заборонити нічні злети і посадки літаків в аеропорту "Київ" (Жуляни) через шум, який негативно впливає на здоров'я людей.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: