Омелян сподівається, що на аеропорт у Дніпрі з бюджету виділять мільярд

Понеділок, 15 жовтня 2018, 13:21

Міністерство інфраструктури підтримує виділення в 2019 році з державного бюджету 1 мільярда гривень на будівництво злітно-посадкової смуги в аеропорту "Дніпропетровськ".

Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наша мета - за один будівельний сезон 2019 року закінчити саму злітну смугу в бетоні, і за перше півріччя 2020 року повністю запустити її в експлуатацію", - сказав він на брифінгу у Дніпропетровській облдержадміністрації.

Проект державно-приватного партнерства передбачає, що приватний інвестор візьме зобов'язання побудувати новий термінал і запустити його з 2020 року.

Реклама:

"Я вірю, що за підтримки президента України нам вдасться це зробити, і Дніпропетровщина нарешті отримає якісний аеродром", - зазначив Омелян.

Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури очікує виділення в 2019 році бюджетних коштів на будівництво злітних смуг в аеропорту Дніпра або Запоріжжя, а також Ужгорода.

Український бізнесмен, власник групи DCH Олександр Ярославський, який раніше проводив реконструкцію міжнародного аеропорту "Харків", висловлював намір зайнятися оновленням міжнародного аеропорту в Дніпрі.

Міжнародний аеропорт "Дніпропетровськ" функціонує з 1943 року, самостійним підприємством став тільки в 2011 році. Розташований в 5 км на південний схід від Дніпра.

Пасажиропотік в 2017 році становив 276,9 тис. пасажирів (145,8 тис. пасажирів - на міжнародних рейсах і 131,1 тис. - на внутрішніх), а в січні-вересні 2018 року кількість пасажирів становила 230,3 тис. (З них 133,4 тис. на міжнародних рейсах і 96,9 тис. - на внутрішніх).

Нагадаємо, в Одеській області можуть відкрити "законсервований" аеропорт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: