На Одещині можуть відкрити "законсервований" аеропорт

Середа, 3 жовтня 2018, 12:40
Злітно-посадкова смуга аеропорту
Злітно-посадкова смуга аеропорту "Ізмаїл"
Сергій Смоленцев

Авіаційна компанія "Одеса" в найближчому майбутньому планує відкрити авіасполучення з районними центрами області.

Про це повідомив керівник компанії Вадим Громов, передає "Думська".

Зокрема, за його словами, наразі "Одеса" веде переговори з обласною владою і представниками Мінінфраструктури щодо відкриття для місцевих авіаперевізників Ізмаїльського аеропорту, який не працює вже дев'ять років.

Бетонна злітно-посадкова смуга в Ізмаїлі знаходиться в задовільному стані, каже Громов. Її довжина - 1800 метрів.

Реклама:

Долю цього об'єкта найближчим часом повинна визначити обласна рада.

Крім того, компанія має намір відроджувати санітарну авіацію - доставляти при необхідності медиків у віддалені населені пункти регіону.

ТОВ "Авіаційна компанія "Одеса" - єдине діюче авіапідприємство регіону, яке базується на приміському спортивному аеродромі "Гідропорт" і має в своєму флоті кілька повітряних суден.

Організація займається підготовкою льотчиків для авіації загального призначення, здійснює польоти, займається ремонтом літаків і авіаційних двигунів.

Аеропорт "Ізмаїл" існує з 1944 року. Спочатку він використовувався прикордонниками, а потім і військовими моряками.

Як цивільний аеропорт "Ізмаїл" експлуатувався з 1964 року. У 1970-80-их роках підприємство відправляло рейси на Київ (Як-40), Сімферополь (Як-40), Одесу (Як-30, Ан-2), Кам'янець-Подільський (Ан-2), Чернівці (Ан-2 ), Львів (Як-40) і на Кишинів (Ан-2).

У 1988 році була здана в експлуатацію злітно-посадкова смуга довжиною 1800 м, що дозволило приймати літаки класу Як-42 і Ан-12.

У 1993-1997 роках аеропорт не працював, але в 1997 році він отримав статус міжнародного. У 2001 році підприємство було передано в комунальну власність Ізмаїла.

Міська влада виділяла кошти на ремонт приміщень та погашення заборгованості із заробітної плати. У цей період аеропорт приймав рейси з Києва, Стамбула та Варни.

У 2006 році його повернули у власність територіальних громад регіону. Однак у області грошей на утримання аеропорту не було, і через три роки підприємство закрилося.

У 2010 році Одеська облрада ухвалила рішення про консервацію основних фондів аеропорту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: