Суд затвердив мирову угоду "Київтеплоенерго" із "Нафтогазом"

Середа, 10 жовтня 2018, 19:37

У середу господарський суд Києва затвердив мирову угоду між комунальним підприємством "Київтеплоенерго" та НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Як наголошується, предметом мирової угоди між "Київтеплоенерго" та "Нафтогазом" є боргові зобов’язання, що мають джерела для компенсації, наприклад, заборгованість споживачів. Штрафи, пені – списані і не є предметом врегулювання мирової угоди.

"Після отримання ухвали суду комунальне підприємство "Київтеплоенерго" зможе укласти договори на постачання газу та розпочати процес відновлення послуги гарячого водопостачання для чотирьох районів Києва", - заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Реклама:

"Умови мирової угоди, що була підписана сторонами – це умови компромісу. Вони суттєво відрізняються від тієї ситуації, що ми мали у травні цього року. У результаті складних переговорів та участі керівництва уряду, виділена субвенція на погашення різниці в тарифах", - сказав Пантелеєв.

"Це зобов’язання держбюджету перед теплопостачальними підприємствами в сумі 729 млн гривеньн. На сьогодні списані штрафні санкції та пені, на чому ми, власне, наполягали. Предметом угоди є лише ті боргові зобов’язання, що мають компенсатора", – пояснив він.

Нагадаємо, у домівках багатьох киян уже кілька місяців немає подачі гарячої води: у декого з травня, у декого з липня. 

Така ситуація виникла через те, що у Києва закінчився договір з "Київенерго", і з серпня функцію теплопостачання міста перебрало на себе КП "Київтеплоенерго".

Але НАК "Нафтогаз України" відмовлявся підписувати контракт з КП "Київтеплоенерго" через невирішену ситуацію з боргами "Київенерго" за газ. Мова йшла майже про 5 мільярдів гривень (у цю суму входили борги споживачів, а також штрафи і пені, нараховані "Нафтогазом" компанії "Київенерго".  

2 жовтня прем'єр Володимир Гройсман заявив, що киянам дадуть гарячу воду до 7 жовтня. 

4 жовтня столична влада заявила, що повернути гарячу воду жителям Києва зможуть не раніше, як через два тижні, тобто приблизно 17 жовтня.  

Мер Києва Віталій Кличко зізнався, що має гарячу воду, бо в нього бойлер.

9 жовтня НАК "Нафтогаз" заявив, що підписав мирову угоду з КП "Київтеплоенерго", тож приблизно за тиждень столичні мешканці отримають гарячу воду.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: